SMS-lån – fakta, tips og smarte alternativer på minuttet

SMS-lån har blitt stadig mer vanlig, spesielt blant yngre mennesker. Men denne typen instant lån er ganske fort fått et dårlig rykte og det er noen fallgruvene å se opp for. Denne artikkelen beskriver hvordan lån fungerer SMS og gir deg andre alternativer når du trenger penger raskt.
på minuttet

Hvordan en SMS-lån på minuttet?

Ta et lån via SMS kan være tiltalende. Prosedyren er vanligvis lett når du er i en tekstmelding eller elektroniske søknaden, angir hvor mye penger du ønsker å låne, så vel som deres bank og personopplysninger.

Karakteristisk for SMS-lån er den raske utbetalingsperioden (noen ganger samme dag) og den korte nedbetalingstiden (ca 30 dager). Men fremfor alt, SMS-lån er berømt på grunn av høye renter og skjulte kostnader, som kan gi en effektiv rente er ofte opp til hundrevis av prosent. Noen ganger spioner SMS-lån som “rentefrie”, som er sjelden til stede, heller enn å betale dyre avgifter. SMS-lån kan sette deg i en tøff økonomisk situasjon, spesielt hvis du allerede har en anstrengt økonomi før alternativer til SMS lån på minuttet.

Strengere regulering for SMS-lån

Gitt at SMS-lån stupte mange mennesker i vanskelige økonomiske situasjoner har juridiske krav strengere, og som av 1 september 2018 innført en cap og en högkostnadstak. En avkortet rente betyr at kreditt og standard renten ikke skal være mer enn 40% høyere enn benchmark renten (for tiden 0,5%). Högkostnadstaket betyr at den totale kostnaden ikke overstiger den opprinnelige mengden av æren. Dette betyr at de som tar en SMS lån på SEK 1000 bør aldri betale mer enn SEK 2000. I tillegg strengere krav til markedsføring av lån, som ikke kan være utformet for å tiltrekke seg kunder til den raske og dårlig gjennomtenkt avgjørelse.

Trenger du å låne penger raskt?

Alle lønning lån trenger ikke å føre til gjeld, og det er fortsatt behov for raske lån. Uforutsette utgifter som en tannlege regning eller bil reparasjon kan være vanskelig å betale. Men du trenger ikke en umiddelbar lån utelukke gode lånebetingelser. Et alternativ til SMS-lån er å ta en vanlig personlige lån på minuttet .

Akkurat som SMS lån er personlige lån en form for lån som betyr at du låne penger uten å gi sikkerhet for lånet. I stedet for SMS-lån høye renter (noen ganger med årlig rente på flere hundre prosent) og korte gjenværende perioder, kan du bruke et personlig lån for å få en lavere rente og lengre nedbetalingstid, som kan være mindre belastning på din økonomi.

I dag kan du søke raskt og enkelt om personlige lån online og få svar innen ett minutt. Når du søker etter personlige lån gjennom forlate 37 långivere konkurrere om deg som kunde presser ned renten ytterligere. Søknaden er helt gratis, og du vil finne et tilbud som passer for deg, slik at du kan få lånet utbetalt i løpet av dager .

Hvordan komme ut Lyxfällan

For mange som allerede har tatt eller planlegger å ta SMS-lån betyr lån er en midlertidig løsning som etter hvert vil bli en ekstra belastning på et allerede anstrengt økonomisk situasjon. Vi i har hjulpet flere folk til å komme seg ut av den negative spiralen ved å samle lånene i ett stort lån, og dermed få en lavere månedlige kostnader.

En av disse menneskene er Lena, som halvert sine månedlige utgifter ved å søke om et lån samling gjennom. Tidligere betalte Lena flere lån med høye renter, opp til 33,4%! Ved Lena fikk en samling av obligasjoner som hennes tidligere, spredt og dyre gjelden er nedbetalt. I stedet Lena fikk bare et lån, rentekostnader og en regning å betale hver måned. Du kan lese mer om hvordan vi hjulpet Lena .

De to store skritt mot en gjeld fritt liv

En kollektiv lån er et lån som vil øke gjeldsbelastning, men et lån som erstatter eksisterende boliglån. Samle dine eksisterende gjeld er et nødvendig første skritt mot en gjeld fritt liv. For den som ikke er i stand til å betale renter og avdrag på eksisterende lån gjelder først og fremst for å bryte denne negative spiralen som skader både økonomi og kredittvurdering.

Når du samler dine lån, forlenge nedbetalingstid for å få ned de månedlige kostnadene til et nivå som du kan håndtere. Du kan komme til en situasjon der du har et lån i stedet for flere, og hvor du klarer å betale ned lånet. På denne måten har du brutt den nedadgående spiral og kredittvurdering begynner å bli styrket – noe som åpner for betydelige besparelser i trinn 2:

I et andre trinn, når du har klart å håndtere din økonomi i ca 6 måneder, kan du reforhandle lånet ditt samlingen. Ettersom kreditt styrket, sitter du nå i en bedre forhandlingsposisjon med lånegivere. På denne måten kan forhandle ned renten, forkorte nedbetalingstid og videre komme ned i pris for lånet. Det er ofte på dette stadiet at de store rentekuttene skal komme.

Det hender også at det lykkes i å senke renten allerede i trinn en. Hvis du har mulighet til å søke om innsamling av lånet, sammen med en medsøker, sjansene ytterligere for å få lån til lave renter.

Hva er risikoen for SMS-lån?

Vi ville selvfølgelig som alle drar nytte av raske, fleksible løsninger, og det er få som ønsker å vente flere dager for å få en tjeneste. Imidlertid må man være klar over at instant lån hvor pengene kommer direkte involverer risiko. Mangelen på mange SMS lån selskaper er at de ikke kontrollere sine kunder og deres personlige økonomi nøye nok før de tillater SMS-lån. I et lengre perspektiv, økningen av raske lån til unge mennesker i spesielle betalingsproblemer og risikere sin fremtidige evne til å låne penger eller leie leilighet.

Statistikk over SMS låntakere

Halvparten av de som tar SMS-lån allerede har en tidligere gjeld. 40 prosent av de som er registrert med ubetalte SMS-lån er unge, mellom 18-25 år. I dag, SMS lån operatører gi informasjon om aktuelle rentenivå og en mer omfattende kredittsjekk før å gi lån. Det har ført til over-gjeld på grunn av SMS-lån har falt under Enforcement statistikk. Fenomenet er fortsatt vanlig i ung og tidligere gjeld.