Smarte mobile betalingsløsninger Swish overtar

For å sende penger mellom individer er i dag super enkel å bruke Swish, en app som lar deg sende penger til alle som bruker mobilbank ID. Hvis begge har Swish, kan du overføre penger mellom bankkontoer i sekunder, noe som er veldig praktisk. Er denne metoden for betaling kan erstatte debetkort på lang sikt?

swish

For å overføre penger mellom bankkontoer på veien er ikke veldig glatt, og det er ofte spesielt raskt. Dette gjelder spesielt hvis du og personen du ønsker å overføre penger til forskjellige banker. Så kan du forvente at det vil ta minst før neste virkedag før pengene kommer inn. Swish gjør alt mye enklere ved å sende penger direkte ved å trykke på “Pay” knappen og mottakeren kan se dem i deres konto bare sekunder senere.

Man kan lure på hvorfor det skal være så treg til å overføre penger gjennom bankenes egne systemer i dagens moderne samfunn. Det burde sikkert kommer til å fremskynde denne prosessen, slik at det kunne like raskt foreta regelmessige bankoverføringer til å sende penger til Get Swish og lignende apps.

Swish tilgjengelig i flere og flere steder

Ennå er det nettopp de betalingsløsninger svisj ligger og presser utviklingen og vil trolig bli belønnet ganske mye også. For noen år siden var bare i prinsippet måtte ta kontanter med dem hvis de ville gå i ethvert marked eller lignende hvor ulike leverandører sto i sine boder, salg av mat og andre ting. Nå, alle andre steder et lite skilt som sier at du kan betale via Swish.

Ved å ringe riktig telefonnummer og beløpets størrelse kan du sende en enkelt betaling til den personen du ønsker å kjøpe noe av. Mottakeren kan sjekke penarna komme inn og han kan også få en rask titt på telefonen som sier at du har gjort en betaling. Når mottaker vet at alt er ok, og du kan komme dit du har kjøpt.

Bedrifter

Flere og flere mennesker begynner å bruke Swish å motta betalinger, spesielt små bedrifter. For ikke lenge siden besøkte jeg en liten utskrift selskapet å fikse med en privat publikasjon. Det de har tidligere bare tok kontanter og jeg hadde tydeligvis glemt om siden jeg fikk det denne gangen. Jeg trodde jeg tror jeg skal gå og ta pengene til å betale mens de fikse min brosjyre.

Til min glede, så jeg imidlertid så snart jeg kom inn hadde de et skilt som sier at du kan betale via Swish. Jeg kunne da slutte å tenke på dette med penger som er så fleksibel og i stedet bare lempe opp mobiltelefonen, skriv inn beløpet og telefonnummeret og sende penger. De kom direkte til skrivere, og jeg var ferdig. Glatt og veldig tilfredsstillende.

Nå har jeg ikke vært rundt en rekke forskjellige småbedrifter og så ut, men jeg er sikker på at flere (minst de som er små og ikke så mange transaksjoner) har vedtatt det samme betalingsløsning som skrivere. Hvorfor skulle de gjøre det? Det er gratis å bruke, det er praktisk for både selgere og kjøpere, og det er en fin moderne utvikling som passer inn i vår stadig mer mobilt samfunn.

Hva er neste skritt?

Man kan lure på hva det neste trinnet er for betallöningar som Swish. Det er ikke noe vi trenger å tenke så mye av det er ganske opplagt egentlig – og som allerede rulle. I tillegg flere og flere små bedrifter og til slutt vanlige store avtaler begynner å bruke Swish som den neste store tingen, selvfølgelig, Internett.

Hvor lett det ikke ville være i stand til å betale online med mobiltelefonen på bare 20 sekunder? Akkurat nå er det ganske lett å betale med kort – du oppgi kortinformasjon og betale, og det er det. Det fungerer fint, men det er nok enda et hakk bedre med Swish. Til å begynne med, trenger du ikke gi ut kredittkortinformasjon på nettet og unngå risikoen for at noe skurkene stjele den. Det er kanskje ikke så farlig stor risiko, men minst det er en risiko.

Pengene dognet runt!

En annen fordel for både selgere og kjøpere er at pengene dognet runt vil bli sendt direkte. Hvis du avtale med kortene så kan kjøpet stå som reservert for en stund før pengene faktisk trukket fra kontoen, og det kan ikke saken så mye for deg, men selgeren er selvfølgelig mer moro hvis pengene kommer inn så snart kjøpet er gjort i stedet for en dag senere.

Som jeg skrev tidligere, er det faktisk allerede i gang en løsning for å betale med Swish online. Den store og progressive nettbutikk Partiet King har vært en test butikken for sitt system for en stund nå, og det ser ut til å fungere fint. Nøyaktig hvor mye tid som er igjen på testene før de andre butikkene kan få tilgang til deres betalingsløsning Jeg vet ikke, men det er sikkert ikke så langt unna.

Snart Swish-betaling er tilgjengelig i mange butikker på nettet, og du kan betale veldig enkelt. Det er også en trygg og god løsning som bruker mobilbank-ID, som i dag brukes av svært mange store selskaper som CSN og de fleste banker osv når du ønsker å logge inn på sine tjenester.

Skal vi forkaste debetkort og bare bruke Swish?

Det er ganske lett å betale med bankkort i butikker rundt om i byen, for eksempel om å kjøpe klær eller mat butikken og så videre. Det tar ikke mange sekundene å betale hvis du bruker PIN-koden din. Betale med Swish i slike saker kan ikke være lett, fordi du må da gå inn i selgers telefonnummer og også oppgi beløpet på egen hånd.

Swish har sine bruksområder, og så det kan være når det er faktisk enklere med kortet. Det betyr ikke at disse to løsningene ikke kan eksistere sammen. Det er ingenting som sier at det er rom for ulike alternativer.

Jeg antar at Swish fungerer bra for små bedrifter som ønsker en enkel og rimelig løsning, og for selskaper som har små færre transaksjoner. Det fungerte, for eksempel utmerket i utskriften selskapet jeg snakket om. Det har de nok ikke mange drop-in-kunder betaler som jeg gjorde, men det meste av det er selskaper som kjøper store volumer og betale via faktura.

Med Swish!

Skulle du kjøpe mat, er det kanskje som jeg sier ikke direkte jevnere med Swish. Hvis du er en tidligere kunde, vil det være enklere fordi du har telefonnummeret lagret og trenger ikke å skrive det – men det er fortsatt behov for en løsning for å koble hver person kjøpesummen med sine Swish, slik at det ikke er nødvendig at alle oppgi beløpet på egen hånd hånden.

Det kan fungere, skriv inn beløpet når du er på markedet og kjøpe kjeks for 50 dollar, og det er ikke så lang kø, men når du vært og handlet mat for 388 dollar, og det er en konstant rush av kunder som alle har lik kjøp kreves det er en fleksibel måte for å koble den. Vi som kunder ikke ønsker å jobbe med, skriv inn beløpet og selger ønsker å unngå all risiko for folk skrive feil beløp, etc.

Det er fortsatt ting å jobbe med for å gjøre det virkelig stort med Swish og lignende betalingsløsninger, men det begynner å tømme nærmer seg. Internett er et logisk neste skritt i utviklingen fordi det ikke trenger å bekymre deg for at det vil ta litt mer tid til hver enkelt person å fullføre kjøpet (sammenlignet med nøkkelen i PIN-koden, betale og være ferdig) pluss at det er flere muligheter for tekniske løsninger å løse problemet med kjøpesummen.

Du vil snart trenger bare telefon

En ting som taler for Swish generelt er at du kan faktisk ikke ville ha med sine debetkort i det hele tatt når du går ut for å handle. Man kan tenke seg at trenden går mot bør du ikke trenger noe mer i det hele tatt enn bare en mobiltelefon. Det skal fungere for alt, telefon, meldinger, surfing, høre på musikk, se en film, administrere sine finanser gjennom nettbank, betaling og så videre ad infinitum.

Hvis dette var sant, ville du i utgangspunktet være i stand til å hoppe over å ha en lommebok. Det er egentlig ikke så mye du har i lommeboken lenger, noe som er så viktig å ha med deg. Mynter har i utgangspunktet allerede blitt gammel og klønete. For en stund de hadde dem bare for å betale for parkering, og det er hva du gjør i dag med kortet eller telefon. Ellers kanskje et debetkort, førerkort eller andre ID-kort, og et medlem fottøy (Jula, Bioklubben, Åhlens eller hvor du måtte være medlem).

Personnummer med SMS og små lån

Hvis du kunne betale med mobiltelefonen og SMS ville debetkort for å være unødvendig, og det er sjelden å faktisk ha ulike medlemskort med dem. Det er i de fleste tilfeller greit å si sin personnummer for å bevise at du er medlem. Noen vil kanskje lommeboken for å ha kvitteringer og lignende, men hvis du betaler hele mobiltelefonen din slik at du automatisk vil få ganske god oversikt over sine innkjøp, og da kan du ha elektroniske billetter i stedet, og unngå å måtte bære rundt små biter av papir.

Den eneste mannen med andre ord, virkelig trenger å låne små penger ha med deg er en slags ID-kort for å vise hvem du er og at du har rett til å kjøre bil, kjøpe alkohol i systemet og lignende. Den lar da faktisk mer som at man bør prøve å lage en løsning for å fikse en digital ID-kort / digital førerkort slik at det kunne ha også mobil. Da kan du bare ha med mobilen og har alt samlet der.

Den eneste ulempen til denne ideen er ganske mye i telefonen noen gang kan få ut av batteriet eller at de ikke har tilgang til Internett eller hva du måtte trenge, og at det på ingen måte betyr at du ikke kan utføre de saker som du ønsker å gjøre. Det kan være litt dumt å ha en enkelt måte å betale ting på og at risikoen er da at denne metoden ikke fungerer. Men over tid vil være vel sikkert løsninger på det også, som med alt annet.