P2P lån i Sverige

Peer-to-peer (P2P) lån gjør at enkeltpersoner å få lån direkte fra andre individer, kutte ut finansinstitusjon som mellommann. Nettsteder som letter peer-to-peer utlån har sterkt øket sin innfort som en alternativ metode for finansiering. P2P lån er også kjent som sosiale utlån eller crowdlending.

Hvordan P2P lån fungerer

p2pP2P utlån nettsteder kobler låntakere direkte til investorer. Nettstedet setter satsene og vilkårene og gjør transaksjonen. De fleste nettsteder har et bredt spekter av renter basert på kredittverdighet av søkeren.

Først en investor åpner en konto med området og innskudd en sum penger for å bli spredt i lån. Lånet søkeren poster en økonomisk profil som er tildelt en risikokategori som bestemmer renten søkeren vil betale. Lånet søkeren kan vurdere tilbud og godta en. (Noen søkere bryte opp deres forespørsler i biter og jeg aksepterer flere tilbud.) Den pengeoverføring og de månedlige betalingene håndteres av plattformen.

Prosessen kan være helt automatisert eller långivere og låntakere kan velge å prute.

Noen nettsteder har spesialisert seg på bestemte typer låntakere. Vi er utviklet for små bedrifter. Vi har en kategori  som forbinder leger som tilbyr finansiering programmer med potensielle pasienter.

P2P-lending

Tidlig på, P2P utlånssystem ble sett på som å tilby kreditt tilgang til folk som ville bli avvist av konvensjonelle institusjoner, eller en måte å konsolidere studielånet gjeld til en gunstigere rente. I de senere årene har imidlertid p2p-lending nettsteder utvidet sin rekkevidde. De fleste nå målrette forbrukere som ønsker å betale av kredittkort gjeld til en lavere rente. Oppussing lån og bilfinansiering er nå tilgjengelig på peer-to-peer utlån nettsteder.

Spesielle hensyn

Peer-to-peer utlån er kontroversielt. En analyse i 2017 advarte om at forbrukslån gjennom peer-to-peer nettsteder begynte å ligne på subprime boliglån system som forårsaket finanskrisen i 2008. Det er, som de sidene utvidet sin rekkevidde de begynte å løsne sine standarder, noe som fører til høyere standard priser.

Det hadde også en advarsel for forbrukere: Folk som konsolidere forbrukernes gjeld gjennom peer-to-peer utlån nettsteder har en tendens til å ende opp med enda mer samlet gjeld når de begynner å bruke kredittkort frigjort av sine lån.

Det bemerkes at nesten 16 millioner amerikanske forbrukere hadde personlige lån gjennom peer-to-peer utlån nettsteder innen utgangen av 2016.