Låne til forskuddsbetaling

Det er en utbredt oppfatning at forskuddsbetaling for en bolig, for eksempel et hus eller et condominium, som skal betales med egne penger, er at penger som ikke er lånt, men har spart opp selv. Det er ikke noe slikt krav. Du kan godt  låne forskuddsbetaling .

Nedbetaling og boliglån cap

bolig

Ifølge reguleringen av såkalte boliglån cap, ikke en privatperson kjøper en bolig ikke behefte bolig gjennom boliglån til mer enn 85% av kjøpesummen / markedsverdi. Resten må betales i kontanter som en forskuddsbetaling. Med andre ord, er det ikke mulig å få et boliglån uten forskuddsbetaling.

De fleste store banker og långivere har også strammet dette kravet ytterligere frivillig. Flertallet av banker som opererer i boliglån fungerer med en grense på 75%. Hva dette betyr er at hvis kjøpesummen for en bolig er 2.000.000 til bunnen av hjemmet lånet ikke overstiger 1,5 millioner. De resterende 500 000 NOK av kjøpesummen må finansieres på andre måter.

Kjøpesummen

Selv om mange banker har satt 75% som grense for den første boliglån, de er ikke uvillig til å tilby et personlig lån for å dekke differansen mellom 75-85% av kjøpesummen. Om du kan bli tilbudt en slik personlig lån med swish, som i praksis kan sammenlignes med forrige dagen andre boliglån, eller er ikke bestemt, men selvfølgelig av økonomi og andre forhold.

Med en god økonomi, er det all mulighet for at den første boliglån og toppen sammen finansiere kjøpesummen til 85%. Hvor mye forskuddsbetaling du må finansiere ellers er dermed 15%. En enkelt bank kan ikke tillate deg å ta opp et lån for å finansiere hele hjemmet kjøpet 100%. Med andre ord, du må slå til en annen bank eller utlåner til å søke om et lån for å dekke forskuddsbetaling.

 

Banker og långivere tilbyr lån til kontantinnskudd

Det er en stor mengde långivere tilbyr deg å låne og låne ut penger til kontantinnskudd ved en tradisjonell personlige lån eller usikret lån av et annet navn. De fleste av långivere tilbyr lån på opp til 600 000.

Hver utlåner har sine egne premisser, men i utgangspunktet sier at du må være minst 20 år, har en fast inntekt og har ingen kreditt historie for å kvalifisere for et privat lån.

Risiko for lån for kontantinnskudd

Alle lån er rentebærende og mer usikre lån er, jo høyere rente. Renten på et boliglån er relativt lav, dette er fordi banken har pant i eiendommen selv. Hvis du ikke kan betale tilbake lånet slik at utlåner har rett til å overta eiendommen.

Renten på et personlig lån som du tar for å dekke differansen opp til 85%, så den såkalte topp lån, vurderes individuelt basert på din økonomi.

For dette lånet, er det ingen sikkerhet i hjemmet, men vanligvis kan du regne med en liten rabatt fordi du allerede har engasjementet til banken. Dette gjelder spesielt hvis du har din primære bankkonto der også hvis du har dine sparepenger samlet i samme bank.

Rente

Renten på et personlig lån som du tar å betale ned betaling, kan du ikke få noen rabatt. I tillegg er det en risiko for at utlåner legger relativt stor vekt på det samlede innflytelse og derfor restriktiv utlåns alternativt kreve høyere rente. Denne typen lån er dermed mer risikabelt for utlåner til å gi og gi ut hvorfor renten er derfor høyere.

En personlig lån vil bli betalt tilbake etter et visst antall avdrag over flere år. Med en noe høyere rentekostnader kan være betydelige månedlig. Deretter vil du også møte dine forpliktelser til banken som har utstedt boliglån og muligens også en ekstra privat lån. Jo mer du låner, jo høyere kostnader.

Sørg for å telle riktig på kostnadene før du søker om lån for å sikre at du har råd til å betale både boliglån og personlige lån du tar. Hvis du ønsker å låne ned betaling, også sørge for å sammenligne priser mellom långivere i at det kan være store forskjeller mellom spillerne.

Hvordan den nye nedbetaling kravet?

Amortisering kravet betyr at hvis du har et boliglån som overstiger 4,5 ganger sin årlige inntekt til å ha den som låner betale av én prosent av lånet, som kan bli rammet hardt dersom du allerede har en anstrengt privatøkonomi. Endringen vil spesielt hardt rammet på unge mennesker som er i ferd med å gå inn sine første boligkjøp i eller nær en av de store byene i landet hvor prisene er på sitt høyeste.

Beregning eksempel nye amortisering krav:

Tjener 35 NOK 000 i måneden, ønsker å kjøpe en condominium for $ 3 millioner og er i stand til å betale 500 000 kroner i kontanter bidrag, må du, under det nye kravet, amortisere 6250 per måned. Etter reglene som tidligere gjaldt lav nedbetaling kravet om 4170 per måned. Fra eksempelet ovenfor, kostnaden av boligen over 2000 kroner mer per måned sammenlignet med det gamle systemet.

Å låne ned betaling kan dermed bli svært dyrt, og det er åpenbart en risiko knyttet til en slik prosedyre. Ser til storbyområdene så det kan være vanskelig å samle forfalls gjennom tilgjengelige kontanter og deretter et lån for å betale depositum på en god idé.

Selv om det kan virke dyrt å låne for en forskuddsbetaling, kan det være en god idé å sette det i forhold til andre alternativer. Leie en bolig er vanligvis en kapital-ødelegge virksomheten i at de månedlige kostnadene for å legge leien aldri vil bli gjenvunnet. Det kan være et godt alternativ på kort sikt, og det gir deg et tak over hodet, men i det lange løp, kjøpe et hjem være et smart alternativ.

Betaling

Et hus kjøp men du kan likestille med en langsiktig investering, som en slik du gjør i slike verdipapirer eller på en sparekonto. Når du selger hjemmet høyre vil du forhåpentligvis få tilbake mer enn det du har betalt for det når kjøpet ble gjort. På denne måten vil du gjøre en fortjeneste på kjøpet. Slik fungerer det altså ikke et leieforhold.

Å låne med betalingsanmerkning og inkasso uten sikkerhet + en ned betaling kan på noen måter også være positivt for din personlige kontantstrøm. Det faktum at du, gjennom et lån, du trenger ikke å betale hele forskuddet fra sine egne ressurser, ikke din personlige økonomi ikke rammet så hardt på samme tid, men heller kostnaden vil streiken på din økonomi over en lengre periode.

Over tid vil det naturligvis bli dyrere å låne, gitt den renten som utlåner tar lånet, men det er også noe som ikke vil påvirke din økonomi direkte. Ta opp et lån for å få penger for en forskuddsbetaling er dyrt i forhold til å betale kontant, men den totale kostnaden vil bli spredt over en periode på lån. Ved kontakt med utlåner, vil du kunne få mer spesifikke detaljer om hvor dyrt lånet vil være i forhold til å betale ned betaling fra sine egne ressurser.

Utlånsmarkedet akkurat nå

Vi har for tiden en negativ rente i Norge. Dette betyr at det er relativt billig å få lån. I dagens situasjon, vår partner banker renter for personlige lån, som er lån du tar for å finansiere forskuddsbetaling, som starter på ca 3%, og strekker seg til maksimalt opp til ca 30%. Hvor renten til slutt lander på egne vegne, avhenger av flere ting som din kredittverdighet og betalingsevne, kombinert med den høye beløpet du låne. Som utlåner ikke tar noen sikkerhet i forbindelse med lån som er stedet renten til et høyere beløp.

Beregningseksempel:

Tenk deg at du tar et lån for forskuddsbetaling på 300.000 kroner, og at den effektive renten er 6,11% og en løpetid på 7 år. Dette er en relativt vanlig eksempel og for å låne en forskuddsbetaling på 300.000 er ikke i det hele tatt utenkelig. Den totale kostnaden for dette lånet ville lande på 367,532 kroner. Det viser seg at denne på livet av lån, får du en total månedlig kostnad på 4.375 kroner der selve rentekostnadene utgjør bare rundt 804 kroner, som ikke er i det hele tatt urimelig på noen måte.