Irriterende matematikk på høyere boliglånsrente

Boliglånsrente kommer opp er ganske sannsynlig. Det har allerede gått opp mye, og det er mye som tyder på at den vil stige ytterligere i ganske nær fremtid. En høyere rente betyr i sin tur nesten alltid høyere kostnader for folk som har boliglån . Mannen ikke vet er hvor mye en renteøkning kan påvirke økonomien, noe som jeg ønsket å heve litt her.

Det er ikke urimelig at boliglånsrentene vil gå opp ytterligere et sted rundt 2%. Det høres kanskje ikke ut som mye hvis man bare ser på figuren i seg selv, to ynkelig prosent. Det er kanskje ikke så farlig med en renteøkning, så lenge du har en viss buffer eller om en relativt liten boliglån, men for de som har store boliglån, som er mange ganger større enn inntekten, høyere renter har større effekt enn man kunne først tror.

Boliglånsrente

hus

Å telle litt på den Boliglånsrente kommer opp er ganske sannsynlig. Det har allerede gått opp mye, og det er mye som tyder på at den vil stige ytterligere i ganske nær fremtid. En høyere rente betyr i sin tur nesten alltid høyere kostnader for folk som har boliglån . Mannen ikke vet er hvor mye en renteøkning kan påvirke økonomien, noe som jeg ønsket å heve litt her., trenger vi et eksempel. Noen har større boliglån, mens andre er litt mindre. En større lån kan for eksempel være noen som har et lån som er 7 ganger større enn inntekten. Hvis boliglån vil gå opp med 2% må huske at denne personen lønn vil måtte øke med 14% for den økonomiske situasjonen bør fortsatt være på samme nivå som den var før boliglån økte.

14% er en ganske stor økning, og det er ikke akkurat lett å øke lønnen hans i det hele tatt, spesielt med så mange prosent. En økning i rentenivået som derfor kanskje ikke føler meg så ille vil påvirke økonomien mye for folk som har store boliglån, og tvinger dem til økte inntekter, alternativt en skjør økonomisk situasjon.