Ikke spis opp det månedlige budsjettet!

Maten vi spiser hver måned er en ganske stor del av vårt totale budsjett for måneden. Selvfølgelig, oppholdsutgifter, større post og det kan være andre ting som også er større, tror for eksempel bil koster, men mat står for en stor andel. Derfor er det viktig å vurdere sine mat kostnader og finne en god mat budsjett. Nøyaktig hvordan du kan spare penger på mat, jeg går gjennom i dette innlegget.

budsjett for måneden

Jo større familie å ha større vil også være mat kostnader hver måned. Bolig koster øker ikke nødvendigvis å være en ekstra i familien, men det gjør klar mat kostnader. Så jo flere personer i husstanden, jo viktigere er det å holde god oversikt over hvor mye du bruker på mat.

Lommebok

En annen ting som gjør at riktig mat er så viktig når det gjelder å spare penger er at det er en kostnad som kan påvirkes i svært stor grad. Slik som forsikring og bolig er vanskelig å påvirke etter å ha gjort det første valget. Du kan sammenligne forsikring når du kjøper dem og velge rimelige alternativer, og du kan velge et sted som passer din lommebok, men siden disse kostnadene er faste.

Kost og alltid kommer til å påvirke, og kan variere mye fra måned til måned. Du kan kutte kostnader ved å spise billigere mat og å handle smartere. Den lar deg ha en ganske stor mulighet til å forbedre dine mat kostnader ved aktivt å ta avgjørelser i løpet av måneden, med mål om å være litt sparsommelig.

Det er mange måter å spare penger på mat. Noen klassiske sparetips alltid følge når du skriver en artikkel som dette, og jeg kommer ikke til å bli verre enn jeg nevne dem her også. Jeg vil imidlertid prøve å få litt mer overordnet tankegang om matvarer og også ta opp noen andre ting som kan være bra å vurdere om de ønsker å forbedre sin mat budsjett.

Classic-sparetips for mat

  • Stort kjøpesenter i stedet for småhandla – Den ukentlige butikk / big shopping er en fin måte å spare penger. Det betyr at du må planlegge hva du skal spise i løpet av uken, og deretter kan du sette sammen en meny med noen mindre dyre måltider. Det skjer oftere at du kjøper dyre ting hvis du går og småhandlar og deretter dårlig plan for hva du skal spise. Videre blir det stadig unødvendig kjøp av ekstra ting når småhandlar.
  • Mange retter er veldig billig – Du kan lage virkelig billig mat som også er velsmakende og næringsrik. Det er også mulig å variere med billig mat. Det beste er å ta deg tid til å finne ut hvilke matvarer du bør lage mat og så holde seg til det. Hvis du vil, kan du prøve å spise billig i uken og deretter unne seg det med noen fancy ting i helgen, for eksempel.
  • Matboks å jobbe – Spise lunsj ute når du arbeider er en ekte pengaslukare. Det kan koste minst 50-70 SEK spise lunsj ute (kan selvsagt koste mer, avhengig av hvor / hva du spiser). Hvis du i stedet gjøre noe mer mat natten før, slik at det er nok for en matboks, kan du spare mye. Ett serverer hjemmelaget mat kan ikke koste mer enn 20 SEK (og mindre hvis du kokte en rett i seg selv er billig).

Mat

  • Velg billig mat på matbutikken – det kan variere mye hvor mye en bestemt type produkt koster. Hvis du har Alternativ plassering å velge mellom, kan du prøve et billigere merke. Noen ganger er disse billigere alternativer mindreverdig og ikke så god, men noen ganger er det i utgangspunktet ingen forskjell. Du kan prøve dem og velge rimeligere alternativer der det passer dem.
  • Kjøp stor pakke med ting som pinne – Det er vanligvis slik at en stor pakke med noe er en billig pris per kilo / pris per mengde enn en liten pakke. For eksempel, for å kjøpe korn og kavringer slik at du får mer for pengene hvis du kjøper en stor pakke sammenlignet med en liten pakke. Draktene seg ikke alltid, for eksempel hvis det er en vare som raskt blir dårlig, men for noen ting (for eksempel langvarig og at med tiden vil gå til), er det en god idé med store pakker. Du kan betale litt mer akkurat nå, men over en lengre periode, sparer du penger.

Ferdigmat

  • Mat fra grunnen – Vanligvis er det mye billigere å lage mat fra bunnen av enn å kjøpe ferdigmat og bearbeidede matvarer. Å kunne lage din egen pasta bolognese eller lignende koste mye mindre per porsjon enn å kjøpe en pakke med frosne pasta bolognese som vanligvis finnes i butikkene. Baking ditt eget brød er mye billigere enn å kjøpe ferdig, så det er et veldig godt tips hvis du nå har energi / har tid til å bake litt. Det kan også vanligvis være tastier maten du tilberedes selv.
  • Ikke kast mat unødvendig – Mye mat er helt ok å spise kastet bort. Noen blir forkastet fordi de har tatt for mye på tallerkenen og da ikke gidder å spise alt. Annen mat kastes fordi holdbarhetsdatoen er utløpt. Som for de best før dato, er det mange ting som holder lenge etter denne datoen. Det er ingen eksakt grense uten en anbefaling. Hvis pakken var uåpnet så holde maten normalt enda lenger.

Flere generelle tips for maten

Ovennevnte er en god sparetips du har sikkert hørt før, i hvert fall noen av dem. Ved å tenke på de tingene kan du ofte spare mye penger på regelmessige måltider, i hvert fall hvis du har som mål å prøve å kutte ned på kostnadene.

Nedenfor stedet noen andre ting du kan tenke på når det gjelder mat, noe som kan føre til at du å være mer økonomisk og sparsommelig.

Å spise ute koster mye

Gå til en restaurant for å spise lunsj eller middag er fin og det ville absolutt gjøre nå og da. Gjør det for ofte, men grave ganske et hull i lommeboken. Hvis du vet at du spiser ofte, kan dette være noe å se på alvor hvis du trenger å spare noen penger i det månedlige budsjettet.

For en stund siden, jeg ventet litt på hvor mye det kan koste deg ekstra kostnader for å spise på restaurant tre netter i uken. Nå er det sikkert ikke alle som spiser ute så ofte, men noen gjør det kanskje, og hvis vi også telle sporadisk lunsj (Jeg tenker at du ikke spiser lunsj ute hver dag, men vanligvis tar matboks) så det vil være svært penger.

Det kan gå til nesten 2000 per måned bare på å spise ute på middag inkludert drikke. Hvis du da drikke litt alkohol i tillegg til drikke som du kan si er at det vil bli enda flere. For de som trenger å finne noen penger å spare på budsjettet, og behovet for å finne en bedre balanse mellom inntekter og utgifter, er det ganske godt å tenke på hvor ofte du faktisk spiser det.

Spiser ute

Hvis man legger også de gangene du er ute og ha kaffe med venner eller bare ta en øl og lignende, det er faktisk en fare for at det tar av mye. Slike utgifter er også litt vanskeligere å peke ut fordi de vanligvis ikke har et bestemt budsjett for utemat og lignende. Det er ofte heller ikke umiddelbart planlegge hvor ofte du spiser ute eller når man skal gjøre det, men det vil være mer spontan når venner og familie tilfeldigvis være sulten.

Hva du kan gjøre her er å prøve å begrense deg til et visst antall restaurantbesøk per måned eller enda bedre, for å sette et budsjett for all maten du spiser ute som middag, lunsj, drikke, snacks, etc. Du kan se hvor mye du må flytte rundt med, og hvis du har gjort med litt for mye i begynnelsen av måneden for å få til å være mer tilbakeholdne til slutt.

Forkledd utemat

En gjerningsmann som du kanskje ikke alltid tenke på er hvis du ofte drar til nærmeste bensinstasjon for å kjøpe litt rask mat som pølser, en sandwich eller lignende. Det er mange som spiser en rask frokost eller middag på denne måten. Å handle på bensinstasjon er først og fremst veldig dyrt, og du får ikke mye for pengene. Videre risikoen for å bli handlet på mange statister som en candy bar, en avis eller et lodd. Noe å unngå.

God mat bistandsbudsjettet

For å overvinne sine mat kostnader har ofte satt opp små krav til seg selv. Det er vanlig for folk å kjøpe mat når de trenger å fylle opp kjøleskap og fryser, uten umiddelbart å tenke på hvor mye de gjør med eller hvor mye de har gjort i forrige måned.

For å finne et godt nivå på bekostning av mat, må du begynne med å bestemme omtrent hvor mye mat vil koste hver måned, og da må du sørge for å holde dette budsjettet. For å regne ut hvor mye du kan bruke på mat har å lage et budsjett for alle sine finanser og se hva alle utgifter fortsette som bolig, bil, forsikring, tv og internett-abonnement, sparing og så videre.

Problemet

Bare når du vet hvor mye du må flytte med total kan avgjøre hva som er rimelig å bruke på mat. Det er selvfølgelig grenser for hvor lite et matbudsjett kan være – dette er en sak som med rimelighet kan kjøpe mat som varer og fyller for det beløpet du velger. Men problemet er ofte at folk legger for liten en grense, men heller at de ikke tenkte på hvor grensen bør være.

Størrelsen på matbudsjettet skal vil selvsagt bli påvirket av hvor mange mennesker er i husholdningen. Hvis det er mange barn og så det blir dyrere med maten. Det blir enda viktigere å finne måter å spare penger. Prøv å tenke på maten budsjettet vil være nok for all maten du spiser hjemme, og at du bør spise billig mat, men også være i stand til å behandle deg selv litt godbiter på anledningen. Forvent en del utemat som spisestue eller kaffe, men ikke for mye, hvis du ikke føler at du har rikelig med penger til overs.

For å holde sitt budsjett

Det neste trinnet etter at du har bestemt deg for et budsjett er å beholde den. Det er ofte vanskeligere enn du kanskje tror. I hvert fall i begynnelsen, før du virkelig har krysset rett med hvor stort budsjettet bør være og hva du skal spise / ikke spise og gjøre / ikke gjøre i en måned og fortsatt komme innenfor sitt budsjett.

En måte å få litt mer konkret oversikt over matbudsjettet er å ha disse pengene på en egen konto som du deretter betale seg når du er i butikken og lignende. Hvis det er for mye mat du skjønner det ganske snart fordi pengene renner ut før måneden er over. Er du i stand til å øke matbudsjettet, kan det være et alternativ hvis pengene renner ut for tidlig, men det er sannsynlig at i stedet, bør du gå gjennom dine utgifter og spare mer med pengene.

Etter en stund vil du sannsynligvis komme inn i det hele bedre og få et bedre inntrykk av hva du kan og ikke kan kjøpe i en måned, og da har du kommet langt. Men pass på at du ikke legger for mye penger på matbudsjettet. Det er mange andre ting som er viktige, slik som sparing. Prøv å se på lagring tips ovenfor, og se hvor du kan spare opp til å ha en mer balansert mat budsjett.

Oppsummering

For de som ønsker å sette sine mat kostnader og finne en god matbudsjettet krever flere ting. Det viktigste er nok at man begynner å tenke på hvor mye å gjøre med ulike typer mat hver måned (både hjemme og i utlandet), og at du deretter prøve å sette opp et budsjett for måneden som er rimelig basert på hva du trenger å kjøpe skal måle og glad og på grunnlag av hvor mye penger du har å bruke.

Hvis du har en god inntekt, og ofte får en masse penger hver måned til sparing og til underholdning, er det sjelden et stort problem å finne penger til mat. Da er det i de fleste tilfeller ikke nødvendig å sette noen stor innsats, men det kan likevel være en god idé å tenke gjennom sitt forbruk, slik at den kan i det minste bestemme om du tror det er rimelig å legge til mengder mat. Kanskje det er noe morsomt å gjøre for penger i stedet.

Begrenset budsjett og lån

For de som har et begrenset budsjett og trenger å holde kostnadene nede, er det viktig å tenke på hva de brukes til og om tiltak er nødvendig for å spare penger. Hvis du har et overordnet behov for å spare penger på sine månedlige budsjett slik at maten er et godt sted å starte bare fordi det er lett å påvirke hvor mye du bruker hver måned. Det er ingen faste kostnader på samme måte som en forsikring eller et lån.

Det finnes et stort antall gode sparetips og lån tips for de som trenger å redusere sine mat kostnader. Mange av de store klassiske tipsene jeg har skrevet om høyere, og hvis du engang tenke på dette med å spise ute, lunsj, middag, snacks og søtsaker, etc, kan det være ganske stor forskjell på hvor mye mat kostnader.

Vel hvilket nivå du ønsker på din sparsommelighet. Det er ikke noe krav om at du er nøysom hvis du har råd til å bruke mye penger på mat, men sørg for å i det minste ta aktive beslutninger om maten budsjettet i stedet for bare la det være som det er.