Hvordan er din personlige økonomi i 2019 – en oppsummering

Nå er det et nytt år igjen. Forhåpentligvis du hadde en god 2015 og ser frem til 2016. Et nytt år betyr ofte noen økonomiske endringer av ulike slag og så også i år. Nå mye av regjeringens høstbudsjettet en realitet, og vi blir nødt til å gå gjennom de viktigste tingene som påvirker din personlige økonomi i 2016.

På slutten av året har en rekke endringer er gjort som regjeringens høstbudsjettet nå begynt å bruke i de fleste tilfeller. Dette er egentlig det samme budsjettet presentert av regjeringen i fjor høst da de kjørte inn i problemer og Alliansens budsjett i stedet stemte.

Mange av de tingene de ønsket å komme gjennom selv da måtte vente til i høst, og det nye budsjettet, og nå på slutten av året, mange endringer trer i kraft. Ganske mange av dem kan være tydelig i lommeboken i en eller annen måte. Litt mer presist hva som skjer før det nye året vi går gjennom dette.

økonomi

Skatter og rente

De opptjente skattemessige endringer slik at det kuttet ned med tre prosent. Dette gjelder for rente inntekter over 50 000. For inntekter over 123 000 avskaffet opptjente inntektsskatten helt.

Den lavere terskel for å betale statsskatt ville ha blitt økt, men denne økningen mislykkes. Grensen ville ha vært på 37 900 SEK, men vil nå i stedet ligge på 36 900 SEK. Forskjellen for skatteformål vil være ca SEK 113 ekstra å betale for de som tjener over grensen.

For eldre, vil det bli noen endringer i skattesystemet. For pensjonister som har pensjonsinntekt på maksimalt SEK 20 000 vil være skattemessig mindre (et sted rundt 100-250 per måned, avhengig av styret). Hvis du har en høyere pensjon enn det vil det ikke være noen forskjell. Det vil også være en spesiell arbeidsgiveravgift av 6,15 prosent for de mellom 65 og faller på arbeidsinntekt. Skatten er betalt av arbeidsgivere og selvstendig næringsdrivende.

Sparing og smslån

I fjor ble redusert fradrag for pensjon fra 12 000 til bare 1 800 SEK. Nå tar en siste trinnet og fjerner fradraget helt sms lån. Det betyr at du ikke lenger kan gjøre noen skatt på pengene du betaler inn privat pensjonssparing i pensjon eller IPS.

De fleste har allerede sluttet å sette penger der eller redusert forekomster betraktelig, men det er fortsatt noen som fortsetter. Dette er dumt når du dobbelt beskattes på pengene for smslån fordi du ikke lenger kan få fradrag. I stedet velger å spare til pensjonisttilværelsen i en ISK (Investment sparekonto), som er billig og enkelt, eller en begavelse.

For 2016 har det også endret litt i hvordan å beregne kostnaden for ISK og legat. Nytt er at det tar statens utlånsrente for måneden november i fjor (som var 0,65% i 2015), og legge til en annen 0,75% og multiplisert med verdien av kontoen.

Dette kalles standard inntekt og estimering deretter 30% av dette beløpet fra sms lån. Nedre standard inntekt er alltid 1,25%. Årets ordinære inntekter fall på 1,4%, noe som betyr at vi har en standard skattesats på 0,42% for 2016. Det er en ganske stor økning fra i fjor (som var utrolig billig, det skal sies), men er faktisk fortsatt veldig billig.

Høyere avgifter på drivstoff

Fra 1. januar i år, har skatten økt med om lag 57 cent per gallon bensin / 65 cent per liter diesel (inkludert mva). Du har sikkert allerede sett en økning av bensinstasjoner / stasjoner rundt om i landet. Dette kan selvsagt påvirke lommeboken både direkte (ved å gjøre du betale mer for drivstoff) og indirekte, på lengre sikt, for eksempel ved å gjøre det mer kostbart å transportere.

Rot – og rutavdrag

Rotavdraget nedsenket del fra 50% mindre til 30%. Den gamle tak på 50 000 per år vil fortsatt. Rutavdraget endring, men ved å senke taket for halvparten så mye, dvs. 25 SEK 000. Er du 65 år eller eldre, kan du fortsatt har begrensning på 50 000. Verken ikke lenger kan trekke fra matlaging, leksehjelp, bartender tjenester og basseng renhold, etc.

Vurdere følgende. Selv om du har hatt arbeid utført i 2015, må du benytte deg av de nye reglene, hvis du har eller vil betale for disse tjenestene i 2016. For å kunne bruke den gamle litt gunstigere regler, du må ha betalt for dem før årsskiftet .

Nedbetaling krav på boliglån

Det har lenge vært snakk om å innføre en nedbetalings krav til bolig lån som betyr at du må tilbakebetale boliglån til minst 50% LTV og med en viss hastighet, i det minste slik. Disse kravene har blitt forsinket flere ganger på grunn av noen problemer. Nå virker det som det vil bli året.

FSA vil være under regjeringens lovforslag for å avgjøre om et slikt krav. Det ser ut som det kan komme i kraft 1. mai, som deretter gir deg litt mer tid. Amortisering kravet vil gjelde for alle nye boliglån, men det kan være mulig at kravet gjelder ikke for kjøp av nybygde boliger.

Et sted som dette kravet kan også være et første skritt i sammenheng med tiltak for å redusere svensker gjeld. Andre tiltak kan være, for eksempel for å redusere skattefradraget på renten eller å innføre en såkalt skuldkvotstak som vil avgjøre det meste du kan låne et visst antall ganger årlig disponibel inntekt. Disse tiltakene er ennå ikke bestemt, men kan være hvis de blir introdusert for å få ganske stor innvirkning på kjøp av bolig og størrelsen på lånet.

Barn, ungdom og student

For familier med barn kan være nyttig å vite at foreldre penn Association lavere økt 225-250 per dag for de med lave inntekter.

Reseptbelagte legemidler vil være gratis for barn under 18 år. Du kan også få støtte for briller for barn mellom 8 og 19 år. Selv om det forsvinner kommunale kvote.

For unge mennesker som jobber, er det interessant å vite at reduksjonen i arbeidsgiveravgift for unge mennesker vil forsvinne 1. juni. Dette påvirker selvsagt først og fremst arbeidsgiver, men kan få som følge finne det vanskeligere å ha råd til å ansette unge mennesker, og dette påvirker spesielt enkelte bransjer.

Studenter som har studielån kan nyte en lavere rente på eksisterende lån. I fjor, er renten bare 1%, noe som selvsagt er veldig bra, men nå blir det enda lavere. Regjeringen har satt den nye renten for studielån på bare 0,6%, noe som vil være den beste prisen noensinne. Renten på disse lånene har blitt senket syv år på rad. Det er ikke sikkert at dine bidrag til CSN vil bli mindre, men mer at du betaler en større andel av rektor og litt mindre i renter. Det vil være gunstig i det lange løp.

Yrke / syk

For arbeidsledige, er det av interesse å taket i arbeidsledigheten økte fra 18 700 til SEK 25 025 per måned. Denne reformen trådte i kraft i fjor høst, men er åpenbart ganske et viktig poeng igjen i år fordi den har en stor innvirkning for de arbeidsledige.

Det bør være arbeidsledig for å få 80% av tidligere inntekt, men den øvre grensen for dette var før 17 800 SEK (slik at de kunne regne med 80% av 17 500 SEK på de fleste). Mange har tydeligvis hatt en høyere inntekt enn når de jobbet og mistet dermed en del av den gamle lønn. Det nye taket er derfor 20 025 SEK, noe som er en økning på ca SEK 5000 i kontanter.

Den øvre grensen på helseforsikring vil nå bli droppet. Dette begynner å gjelde til 1. februar 2016.

Kompensasjonen for syke arbeidsledige økte også fra SEK 486 til SEK 543.

Rask oppsummering

Du kan si at de endringene som er gjort for 2016 er om hva som kan forventes av en sosialdemokratisk regjering. Det er fokusert på å gi litt mer penger, for eksempel pensjonister og nivåene øker i foreldrepenger mens du prøver å angre ting som har vært gunstig for de med litt høyere inntekter.

I det hele tatt, er det nok trygt å si at det er klart mer negative i lommeboken enn det vil være pluss for 2016, når store ting som høyere avgifter på drivstoff, avskaffelsen av redusert arbeidsgiveravgift for unge og forandrer rot og rutavdrag etc. kan å påvirke mye, både for enkeltpersoner og på lengre sikt i form av arbeidsledighet og små bedrifter.

Det virker minst like lave boliglånsrentene vil ligge på samme nivå i år også, og det gjør det billig å låne og billig å ha eksisterende lån. Prisene i boligmarkedet, men kan forbli høy i fremtiden, blant annet på grunn av svært lave renter, men også på grunn av boligmangel og høy etterspørsel, etc. Strømprisen ser også stabil ut.