Hvis kreditt

De som låner ut penger eller gi andre typer lån har et godt grunnlag for å vurdere om han eller hun vil gi deg kredittsjekk. En kredittvurdering er basert på ideen om at det er mindre sannsynlighet for å gi kreditt til de som tidligere forvaltet sine finanser og mer sannsynlig å gi kreditt til tidligere vanstyrte sine betalinger.

sjekk

For å forenkle kreditt er kreditt byråer som gir utlåner med informasjon om de som søker kreditt – en kreditt. En full og nøyaktig informasjon hjelper utlåner til å vurdere risikoen for fremtidige mislighold og tap. Så han eller hun ikke trenger å gardere seg mot alle mulige risikoer og kan ta raske beslutninger.

Fokusert på økonomiske forhold

En kreditt rapporten er i hovedsak fokusert på økonomiske forhold. Annen personlig informasjon kan inkluderes, som alder, eller hvis du er gift. En kreditt rapporten inneholder ikke bare fakta. Anbefalinger kan også gis som en guide for en økonomisk vurdering.

De fleste kreditt-rapporter som tilbys av kreditt byrå klienter, dvs. kreditorer, har en forbindelse til kreditt selskapets register. Noen kreditt byrå utgir også kreditt i trykte publikasjoner, på CD og USB-pinner.

Kredittopplysningsbyråene

De store kredittopplysningsbyråene har hver sin datamaskin registrering av alle personer over 15 år i Sverige og alle bedrifter i landet. Du vil automatisk bli registrert og har ingen rett til å bli utelatt fra registrene. Kreditt rapportering selskaper samler inn mest informasjon fra myndighetene.

Hovedsak tre typer informasjon registrert om enkeltpersoner :

  • Identitetsinformasjon, for eksempel navn, personnummer og adresse. Dataene er hentet fra adresseregisteret (SPAR).
  • Inntekt og besittelse av eiendom. Dataene er hentet fra den svenske Skatteverkets skatt poster og eiendomsskatt poster.
  • Betalings Notes, for eksempel utslett i saker av betaling, rest lagt skatter eller mislykket henrettelse forsøk. Slike data hentet fra Enforcement Authority.

En kreditt av en privatperson

  • fastsatt av domstol eller annen myndighet,
  • førte til beslutningen om å starte gjeldsordning,
  • førte til mislighold eller
  • førte til innlevering for konkurs eller sammensetning.

Bare i noen tilfeller er dataene på kreditt misbruk lagres og frigjøres. Først skal kreditten gis av et selskap som er under tilsyn av Finansinspektionen (hovedsakelig banker og kreditt). For det andre har den som låner betydelig grad overskred gjeldende kredittgrensen eller på annen måte alvorlig mishandlet æren. Overgrepene skal ha ført til utlåner sa kredittavtalen.

Noen kreditt rapportering byrå registrerer også informasjon om en kreditt-rapporten har blitt utgitt, kalt omfrågeuppgifter.

Juridiske personer

For juridiske personer, handelsfolk og forretningsrelaterte mennesker er registrert, eventuelt den samme type informasjon for enkeltpersoner. I tillegg hentet noen data fra registraren av selskaper og handel og foreningen register i Companies Office og fra den generelle foretaksregisteret (Trompeter) Statistisk. Dataene fra disse postene viser blant annet, hvis du er en leder for et aksjeselskap eller en partner i et partnerskap, hvis du har en innarbeidet enkeltpersonforetak eller er ansvarlig for merverdiavgift (moms) eller trygdeavgifter.

For juridiske enheter – ikke for enkelte tradere – får også informasjon om programmet for betaling er registrert som en betalingsmislighold. Credit Bedrifter trenger derfor i disse tilfellene ikke vente til tvangsfullbyrdelsesTilsynet har etablert betalingsforpliktelse.

Hvorfor banken min tok en smålån uten kredittsjekk på meg?

Når en kreditt gitt til en bank bare for banken å beregne kapitalkravet for kredittrisiko etter kapitaldekningsloven krever kreditt rapportering byrået ikke sende ut en full kreditt-rapporten kopi.

I dette tilfellet er det nok til å forlate kreditt rapportering informasjon som en smålån uten kredittsjekk har blitt tatt. Kreditt rapportering byrå kan overføre til banken selv å gi denne informasjonen, for eksempel gjennom Internet Service, i forbindelse med utsendelse av kontoutskrifter eller lignende. Det vil vise informasjonen du har rett til å kontakte kreditt rapportering selskapet å dra nytte av all den informasjonen som har blitt gitt til banken din.