Hva er lån uten sikkerhet?

Et usikret lån er en av de mest vanlige lån. Dette betyr at du som låntaker ikke må la noe i sikkerhet av pengene du låner. Sikkerhet kan være et hus eller en bil, for eksempel, hvis du tar en bil lån , bilen er sikkerhet for lånet. Med et usikret lån, trenger du ikke brukes til noe av verdi, men du bestemmer selv hva du låne penger til.

Det er mange pålitelige banker som tilbyr personlige lån. Her er våre anbefalte og mest populære personlige lån. Påfør på flere steder og ta lån hvor du får den beste avtalen.

Hvorfor låne uten sikkerhet

For deg som låner, er det et usikret lån en fordel mens utlåner tar risikoen og låne penger selv om det er ingen garantier for at lånet vil bli tilbakebetalt mer enn det du er kreditt verdig. Fordelen er at du kan låne for noe som klær, oppussing, reise, møbler og mye mer. Men det er et stort men, som alltid når du låne penger. Husk at lånet må betales tilbake, vil det være verdt det å betale renter og kostnader som følger med lånet. Det er alltid en god ting å ta opp et lån, og du bør vurdere deg for både en og to ganger lånet kan ikke tas forgjeves .

Risiko for et usikret lån

Mange ender opp i onde sirkler lån dersom lånet er tatt for forsyninger eller selv å betale regninger. Sikker på at du kan låne penger til en uventet høy regning, men det er viktig å vite at det er et engangstilfelle og ikke noe som gjentas hver måned. Har du noen gang lånt penger for daglig inntak bør du i stedet se på dine personlige økonomi og komme på rett side av det. Vennligst snakke med en finansiell rådgiver for å få hjelp i en slik situasjon, snakk med samfunn hvor du kan få hjelp med finansiell rådgivning. Les mer på www.bbf.no/lån-uten-sikkerhet/.

Lån til reise er svært vanlig, men anbefales ikke fordi turen vil være mye dyrere når du må forvente ekstra kostnader i form av renter og etableringsgebyr . Alltid vurdere om det er verdt å ha flere måneder fremover etter turen er laget med tilbakebetaling av lån eller om det er bedre å vente til du har spart opp for turen.

Rente

Et usikret lån vanligvis har høyere rente enn et sikret lån som er helt forståelig, fordi banken påtar seg risikoen . Når du søker om lån, kan du prøve å forhandle renten. Først tilbyr lån banken din. Hvis du har andre lån og kontoer slik at du kan være i stand til å forhandle renten. Din egen bank har også en større innsikt i din personlige økonomi, og hvordan du har håndtert andre repayments som kan påvirke rente forhandling . Tror ikke du låne penger fra din vanlige bank, bør du sammenligne renten og bruke hvor det er best.

 

Registreringsavgift

Når du søker om et lån for å få mest mulig ut av tiden til å betale en registreringsavgift . Etableringsgebyret er kostnaden for det administrative arbeidet som banken gjør i forbindelse med søknaden. Noen ganger banker kampanjer der du ikke trenger å betale påmeldingsavgiften. Alltid finne ut om det vil være andre avgifter knyttet til lånesøknad.

Fakturering kostnader

Spar penger ved å redusere kostnadene på lånet ditt . Etter å ha hørt om utlåner e-faktura som kommer til din nettbank eller direkte belastning. Deretter kan du unngå mye av kostnadene for et år. Et administrasjonsgebyr er vanligvis mellom 19 og 49 kroner. Det kan virke som en liten lønn i sammenheng, men et lån som skal betales tilbake over lang tid, det handler om mye penger til slutt.

Payback

Hvor lenge payback du ønsker du oppgir i forbindelse med søknaden. Noen ganger banken kan motsette nedbetalingstid og enten vil at du betaler tilbake lånet raskt, eller legge det ut på en lengre nedbetalingstid. De ser på din personlige økonomi og tilbakebetaling evne og noen ganger kan det bli for høy belastning. Et usikret lån kan alltid bli betalt raskere og engangsbeløp. Vil din økonomi endret før lånet er nedbetalt, og du har ikke så mye evne til å betale tilbake før så det er godt å snakke med utlåner og se om du kan sette opp ulike lån, slik at du får en lavere månedlige kostnader. Om du vinner alltid til å snakke med banken i stedet for å prøve å løse problemer knyttet til lånet selv.

Betaling av lån uten sikkerhet

Når søknaden er innvilget, blir lån uten sikkerhet utbetalt til din konto etter 1-3 virkedager . Søknaden tar ca 3-7 dager opp til den tiden du har penger på kontoen din, avhengig av hastigheten på tjenesten utlåner og hvis du trenger å returnere en signert låneavtale.

Avslag

Jeg fikk avslag på søknaden min , hvorfor? En kredittinstitusjon gjør et lån øye og kan noen ganger finner ut at en person er kredittverdig. Det betyr ikke at du har dårlig kreditt eller dårlig økonomi. Det kan være at du allerede har andre lån og kreditor til å tro at din økonomi blir for tungt lastet hvis du får et annet lån gitt. Det er også delvis for din egen skyld at de ikke gi deg lån. Dette sikrer at du ikke vil ende opp i en personlig økonomisk krise og svært høye lånekostnader .

Alder

Du må alltid være over 18 år for å søke om et lån. Men noen banker har et program ennå alder opp til 25 år. Det er også en maksimal program alder slik at du ikke kan være over 63 år for å søke om lån. Informasjonen om bankens krav kan finnes på deres hjemmeside på søknadstidspunktet.

“Coapplicant”

En co-søkeren er partner eller mann / kone. Hvis du er to søkere til et lån kan det være lettere å få lån gitt fordi evnen til å betale vil bli høyere. Du er ikke alene når lastet for lånet, men dere begge er i fellesskap betale tilbake. Oftest ser banken to søkere som positivt .

Raising eksisterende lån

Hvis du ønsker å forbedre eksisterende lån , må du kontakte banken og lage et program for en økning i lån. Det er for det meste mye raskere enn en ny søknad fordi de allerede har informasjonen din, de ser hva du har betalt av eksisterende lån, og om det er flere kredittfasiliteter.

Returrett

Du har tatt et lån, men ombestemmer deg. Retten gjelder i 14 dager , og du må betale tilbake lånet så raskt som mulig i løpet av 30 dager. Lånet vil koste deg noe fordi du ikke har brukt noen penger, og banken vil da ikke betalt noen avgifter.