Hva er inkasso?

Dersom gjelden ikke blir betalt i tide, en gjeld inkassobyrå ansatt for å samle inn gjelden. Det er da samlingen selskapet som overtar saken, noe som betyr at det er for dem at forskuddsbetalingen. En inkasso er dermed en ekstra trykk for betalingen skal gjøres. Hvis det fortsatt ikke skjer ofte overlatt saken til tvangsfullbyrdelses slutt implementere vedlegg for å få pengene.

inkasso og geld

Sheep samling varsel er sendt uten påminnelsen sendes ut først?

Ja, det er ingen krav til en betalingspåminnelse sendes ut før inkassokrav sendt ut. Hvis en betaling er forsinket, kan et selskap dermed velge å sende en påminnelse eller å oversende saken til et inkassobyrå. Men å velge de aller fleste å sende påminnelse.

Det er kun på sjekk kostnader som parkeringsavgifter som betalingspåminnelse sendes ut før den går til samlingen.

Hva bør du gjøre hvis du har mottatt en samling varsel?

Det første som alltid bør gjøres er å sørge for at inkassokrav er riktig. Med andre ord, det gjelder en tjeneste eller et produkt som virkelig beordret av personen. Det er også bra for å sjekke om gjelden allerede er betalt, selv om dette skjedde etter forfall.

Riktig inkasso

Hvis kravet er riktig, fakturaen er betalt før forfallsdato angitt.

Dersom betaling har allerede blitt gjort bør kontaktes umiddelbart tatt med dem som har sendt fakturaen. Dette er fordi de vet at pengene går. Risikoen er likevel at inkassogebyr må betales.

Regnes inkasso hevder å være korrekt, men det er ikke økonomiske midler til å betale fakturaen, bør kontakte de ansvarlige for inkassokrav raskt. Dette er for å i fellesskap finne en passende løsning. Det kan for eksempel opprettet en individuell nedbetalingsplan. Men det er helt kreditor som bestemmer løsningene som tilbys.

Urettmessig inkasso

Hvis kravet er feil, kan det være omstridt. Start med å kontakte selskapet for å se om det er en misforståelse eller feilinformasjon. Den som da ønsker å bestride fakturaen skal gjøre det skriftlig. Husk at i dette tilfellet, lagre en kopi av den sendte materialet.

Ifølge norske inkassosed personen må ha minst åtte dager til å motsette regningen. Denne gangen fra den dato kravet ble sendt ut.

Hva er forskjellen mellom purringer og inkasso?

En rask er bare en påminnelse om at en betaling må iverksettes. Selskapet kan pålegge et purregebyr (maks 60kr) og forsinkelsesrente men kostnaden er dermed ikke mye større for den som låner .

Hvis en samling varsel er sendt ut, til et gebyr på opptil 180kr. En inkasso er også alltid noen form for press. Det kan være at en avtale vil bli hevet dersom ingen betaling er gjort, eller saken vil bli videresendt til Enforcement

Hva bør være klart for en inkasso med betalingsanmerkning?

Ifølge inkassoloven, inkasso være svært oversiktlig. Blant annet skal følgende gjelde:

Kreditor – som er kreditor, dvs. hvem gjelden skal betales til

Produkt / tjeneste – Hva den grunnleggende ansvar på grunnlag av varer eller tjenester

Rente – Rentekostnader og hvordan dette rentekostnad beregnet.

Eventuelle kostnader – Ex. samlingen gebyr

Due Date – Innen den tid fakturaen skal betales. Det er også i denne perioden at en slik person vil bestride fakturaen.

Krav – Informasjon om hva som skjer dersom betaling ikke skjer til rett tid

(Les mer om lån med betalingsanmerkning her.)

Hva skjer hvis du ikke gjør noe?

Det verken benekter eller betale gjeld å velge den absolutt verste alternativet. Risikoen er nemlig en stor kreditor søker om betaling av lensmannen. Disse har langt større krefter i gjeld gjenopprettes. Det kan da blant andre tiltak, lønn vedlegg.