Hva er et lån med og uten sikkerhet?

En lån med sikkerhet er på en høyere rente enn et usikret lån. Dette betyr at du kan låne for noe som banken tar sikkerhet eller sikkerhet for lånet. Hus, leilighet, eiendom, bil, båt , slike ting som banken mottar sikkerhet og kan låne en større sum penger enn usikrede lån.

Kjøpe biler

Banken vanligvis innvilge boliglån opp til 80% av bilens verdi. Du må ha 20% av selv betaling . Grunnen til at du ikke kan låne hele beløpet er for et kjøretøy faller raskt i verdi, og når bankens sikkerhet. Nedbetalingstiden er vanligvis mellom 5 og 7 år, avhengig av banklån og beløpet.

Kjøpe eiendom

Skal du kjøpe et hus eller condominium, trenger du en forskuddsbetaling15% av markedsverdien , resten kan du låne forbrukslån uten sikkerhet fra banken. Noen banker kan gi de resterende 15%, men i form av en hvilken som helst annen type lån som har en mye høyere rente. Men som regel de fleste bankene se at du har forskuddsbetaling selv. Hus og leilighet lån har vanligvis en lav rente fordi lånet er vanligvis høy og har en lang tilbakebetalingstid. Tidligere kjent som andre boliglån , er andre boliglån i dag ikke er der. Lånet besto av en topplånsdel når renten var høyere og bottenlånsdel når rentene var lave i deres lån i stedet for ett lån som det er i dag. Det er sjelden at et hjem virksomhet vil falle i verdi, noe som betyr at banken kan låne et høyere beløp. Skulle du renovere så du kan trenge ekstra lånekapasitet. Banken deretter foreta en ny vurdering av hvordan oppussingen påvirker markedsverdien av eiendommen. Deretter får du et midlertidig lån til oppussingen er ferdig, og banken kan vurdere om boligen igjen. Etter heve eksisterende hus / condominium lån.

Sikkerhet

Som vi har nevnt ovenfor, er det en bygning eller et kjøretøy, en sikkerhet til banken når du søker om et lån, men det finnes også andre typer sikkerheter. Ulike verdipapirer og sparekontoer kan være sikkerhet for banken i en lånesøknad. Leietaker er selvfølgelig også en sikkerhet det samme som en eiendom.

Lånetilsagn

Lånetilsagn av Santander er noe du ofte hører i forbindelse ved søknad om lån. Grunnen er at du ofte trenger å vite før du kjøper et slikt hus eller en leilighet hvis du kan få lån. Banken løfter siden selv før kjøpet at du er kreditt verdig og hva beløpet du er mest sannsynlig å låne på et mulig bud eller for kjøp å gjøre. Skulle du kjøpe eiendom med forbrukslån , må du alltid ha en eksisterende lånetilsagn å være involvert i en budgivning, ellers benekter megleren du byr. Skal du kjøpe noe av verdi, kan du gjøre en rask avtale, fordi du vet at du kan få lån, og du kan legge igjen en klar melding til selger. For store renoveringer, er det også godt å ha en pre-godkjent slik at du vet om renovering er gjennomførbart eller ikke når du tar sitater fra utbyggere og muligens til å søke byggetillatelse.

Hva sier du til en lånesøknad?

I tillegg til dine personlige data, må du opplyse om alle viktige forhold knyttet til din personlige økonomi å gjøre. Banken ser på hvor mye årlig inntekt du har, gjelden er i husholdningen, som koster husholdningen har en månedlig basis og eiendeler tilgjengelige. Det er en kreditt for å se at du har ingen kreditt historie . Når banken har mottatt denne informasjonen, kan de begynne å behandle søknaden din og se hvor stor anlegget grensen er når du finne ut om de vil gi deg lån.

Lån med garantister

Hvis du ikke er tilstrekkelig kredittverdig, kan du søke om lån med en garantist . Garantisten er en viss sikkerhet for banken siden ansvaret faller på garantisten hvis du ikke kan betale. Ved søknad om et sikret lån kan være lettere å få noen til å stå kausjonist som garantist selv også får en sikkerhet. En eiendomsmegler eller et kjøretøy går ganske raskt for å selge og deretter skylden løst raskt. Hvis du har en garantist og er ute etter å finne et sikret lån, er det tre forskjellige måter.
Enkelt kausjon , som vil være garantist ansvarlig bare når det er fastslått at du absolutt ikke kan betale lånet selv. Det er litt tryggere for garantisten men ulempen er at gjelden kan vokse mye før saken er ferdig.

Absolutt garanti er den samme som ansvarlig for lånet. I dette tilfellet, skriver garantist for de høne betale gjeld direkte hvis du ikke vil betale dem. Det er en høy risiko å ta, spesielt hvis lånet er stort, og derfor bør det være et sikret lån, slik at det er noe å selge når mannen får kausjon. Det er også viktig at du virkelig stoler på hverandre dersom vi skal stå som garantist.

Lån uten sikkerhet

Flere garantister er også et alternativ. Hvis du har muligheten til å ha flere garantister, så belastningen er ikke så høy som når en enslig individ står kausjonist for en annen person. Men de må være på papir som de deler ansvaret for gjelden fordi banken da bare kan kreve noen garantist for sin del av skylden. Hvis de er solidarisk ansvarlig for gjelden, og noen velger å ikke betale banken kan kreve betaling fra noen av de andre garantistene.

En usikret lån (les mer på smâlân.com/uten-sikkerhet/) anbefales derfor ikke å gi sin tilslutning fordi da er risikoen stor at garantisten kan ta over andres skyld, men det er noe av verdi, slik at gjelden kan løses.