Studielån – Hva er en student lån, og hvordan kan du få det?

Studielånet gjør det mulig for deg å studere på heltid. Å studere i Sverige er gratis. Men en student lån vil hjelpe deg å betale utgifter som oppstår i løpet av studiet. Som student i litteratur, overnatting og mat. Det er et lån som er subsidiert av staten for å tilby gunstige lånebetingelser. CSN, CSN, ivareta administrasjonen av studielån og sikre at alle studenter er kvalifisert for student hjelpemiddel har sine betalinger i tide.

Hva gjør student bistand og studielån fra?

Hvis du som student ønsker maksimal nytte for studiene omfatter studien var av to deler: et tilskudd på SEK 791 i uken, og et lån på 1820 SEK (2018). Totalt kan du få 2611 SEK per uke.

Hvordan betjening av studielån uten sikkerhet?

Siden flere års student lånebeløp til hundretusener av kroner er nedbetalingstiden vesentlig lengre enn for andre lån . Du kan få opp til 25 år for å betale gjeld. Videre rentene svært gunstig. I den aktuelle modus er det på 0,13% (2018). CSN bruker en annuitetskalkyl å beregne hvor mye du vil betale tilbake, noe som betyr at den årlige summen vanligvis stiger litt. Den årlige kostnaden er derfor påvirkes også av hvor stor gjelden er, og hvor lang gjenværende løpetid.

SVINDEL

Dersom du har problemer med å betale gjelden din – for eksempel hvis utdanning ikke fører til jobben du forventet – kan du søke om tilbakebetaling utsatt. Du må imidlertid alltid betale mindre porsjoner, uansett hva din økonomiske situasjon ser i øyeblikket. Du trenger aldri å betale på gjelden din i løpet av studiet, og du begynner å betale tilbake tidligere enn seks måneder etter siste utbetaling dato for lånet uten sikkerhet.

Hvis du studerer 100% laget opp ett semester på 20 uker. Da kan du få 52 220 SEK, noe som betyr at du får 15 820 i tilskudd og 36 400 SEK i lån (2018). CSN forventer å være i stand til å tilbakebetale lånet i 6 år, og det første året du betale 7022 SEK. Den totale kostnaden er forventet å betale er på 37 445 SEK. Du betaler kun 1045 SEK i renter!

Dette betyr at om lag to tredjedeler av studien besto av lån, som skal tilbakebetales, mens den tredje består av et stipend.

Studielån etter 30 juni 2001

For de som har et studielån etter 30. juni 2001, er lånet en livrente . Mellom 1 januar 1989 til 30. juni ble 2001 kalt studielånet. Før det ble kalt studien.

Avhengig av når du har gjort ditt lån, slik det er bør opprettholdes ulike regler for refusjon. Vil du vite mer om hvordan du vil betale tilbake lånet ditt rett? Besøk www.csn.se

Hva vil det ta meg å få ta opp studielån?

Som en svensk statsborger du møter automatisk grunnleggende forutsetning for å søke om studielån. Hvis du er en utlending varierer om du er kvalifisert for studenten hjelp, avhengig av hvilket land du kommer fra og hva papirene du har. I tillegg kreves det at du oppfylle en rekke alternativer for å få pengene.

Treningen at du søker studielån må godkjennes av CSN. Alle skoler ikke gir rett til å studere. Du bør nøye sjekke dette før du gjør din søknad. Du må også studere minst i pausen, og i løpet av en periode på minst tre uker.

Andre faktorer som påvirker om du får innvilget studielån er hvorvidt du får noen andre offentlige tilskudd eller betalinger. Hvis du mottar aktivitetsstøtte eller sykepenger du ikke har rett til å være i parallell for å få en student lån. Selv om du har introduksjonsstønad eller kortsiktige tilskudd deg rett til å studere.

Hvis du får din søknad om studielån godkjent og begynne utdanningen din sjekket aktiviteten kontinuerlig. Du må passere en viss prosent av studiene dine for å ikke få en student lån tilbaketrukket. I tillegg tar du opp studielån for maksimalt seks år.